0899 933 072 0897 986 283    [email protected]

Хидропосев иновация в затревяването

Ние предлагаме специализиран начин за изграждане на хълмове, наклонени тревни площи, за труднодостъпни терени, стадиони, паркове. Може да се използва и при изгорени зони след пожар, рекултивация на сметища, за борба с ерозионния контрол, свлачищни места, кариери, изключително бедни почви и др. Чрез хидропосев  се осигурява бързо, евтино и качествено изграждане на тревни площи при проблемни терени.  Хидропосяването се извършва чрез специална машина, в която се смесват вода, семена, торове, лепило, целулозни влакна или мулч от дърво и агенти за обработка на почвата.        
  • Вече готовата смес се впръсква чрез специален маркуч и залепва плътно за терена, независимо от неговия релеф и наклон, като дори при лоши атмосферни условия не може да се отдели от него. Предимствата при затревяване с хидропосев са много. Мулчът в сместа образува влажно защитно покритие за семената, което им позволява равномерно покълване и оптимален растеж за тревна покривка . 
  • Чрез този метод се намалява разхода на вода за поливане преди покълване на семената (при хидропосева може да не се полива до 15 дни след затревяването0.
  • Защитният мулч осигурява идеални условия за покълване на семената, като ги предпазва от вятър, слънце, проливни дъждове и им осигурява необходимите хранителни запаси.
  • Затревяването с хидропосев е по евтино и се извършва с огромна бързина на затревяване – до 10 декара на ден.